100% MADE
IN EUROPE
Al onze dragers worden gecreëerd, ontworpen en geproduceerd in Europa. Onze onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling werkt hard om onze klanten uitmuntende terrasondersteuning te bieden.
KWALITEIT
VERBINTENIS
De kwaliteit van onze producten en uw tevredenheid zijn onze hoogste prioriteiten. Daarom is Buzon® sinds 2017 ISO 9001 gecertificeerd. Deze certificering garandeert u een constante verbetering van de kwaliteit van onze producten en diensten.
ERKENNING
We hebben veel prijzen gewonnen en verschillende certificeringen behaald, zoals een zilveren medaille voor innovatie op Batimat Parijs in 1997, de Golden Bridge in Londen en zelfs de Good Design Award 2018 met onze diverse verbintenissen en ons bedrijfsbeleid.
MILIEU
VERBINTENIS
Buzon® is zich bewust van de uitdaging van de klimaatverandering en hecht bijzonder veel belang aan het milieu. Onze grondstoffen worden gerecycleerd en onze producten zijn 100% recycleerbaar. Onze hoofdzetel in Luik is passief en er worden verschillende sensibiliseringsacties gevoerd, zoals de installatie van bijenkorven, een bloemenweide en moestuinen. We hebben ook het
ISO 14001-certificaat behaald. We zetten ons in om onze koolstofuitstoot onder controle te houden. Dit houdt in dat we om de twee jaar een audit uitvoeren om onze koolstofvoetafdruk te berekenen en een strategisch plan te ontwikkelen om onze uitstoot te verminderen. Ondertussen hebben we ook maatregelen genomen om koolstofneutraal te worden door ons verbruik te compenseren met de aanplant van 31.835* bomen per jaar in Madagaskar. (*Bilan Carbone®-rapport Buzon Pedestal International – Januari 2021).
In 2020 is Buzon een succesvolle samenwerking aangegaan met EPEA om de certificering volgens de Cradle to Cradle Certified®-norm te behalen. Het behaalde certificeringsniveau is brons voor de series PB, DPH en BC. Cradle to Cradle Certified® is de wereldwijde standaard voor veilige, circulaire en verantwoord geproduceerde producten.
EINDE VAN LEVEN VAN POLYPROPEENPRODUCTEN: RECYCLAGE EN VERANTWOORDELIJKHEID
We zijn trots op het produceren van polypropyleenproducten, een materiaal dat bekend staat om zijn lichtheid, sterkte en veelzijdigheid. We zijn ons echter ook bewust van het belang van een goed beheer van het einde van de levensduur van deze producten om hun impact op het milieu te minimaliseren.
Wat te doen aan het einde van de levensduur?
Wanneer uw polypropyleenproduct het einde van zijn gebruiksduur bereikt, is het belangrijk om enkele eenvoudige stappen te volgen om ervoor te zorgen dat het op de juiste manier wordt gerecycled:
- Gescheiden Inzameling: Polypropyleen (PP) is een recyclebaar plastic. Zorg ervoor dat u het in de juiste recyclebakken plaatst voordat u het weggooit. Raadpleeg de lokale voorschriften voor specifieke instructies in uw regio.
- Inzamelpunt: Veel gemeenten hebben inzamelcentra of afvalverwerkingsstations waar kunststoffen, waaronder polypropyleen, kunnen worden gerecycled. Aarzel niet om uw producten daar in te leveren.
- Verantwoord Engagement: Als bedrijf zetten we ons in om recyclinginitiatieven te ondersteunen. Polypropyleen is een materiaal dat opnieuw kan worden gebruikt om nieuwe voorwerpen te maken, waardoor de vraag naar grondstoffen wordt verminderd.
Waarom polypropyleen recyclen?
- Circulaire Economie: Recycling geeft polypropyleen een nieuw leven door gebruikte producten om te zetten in nieuwe, nuttige bronnen.
- Afvalreductie: Door te recyclen helpt u de hoeveelheid afval die naar stortplaatsen gaat te verminderen, waardoor de ecologische voetafdruk afneemt.
- Behoud van Grondstoffen: Er zijn minder grondstoffen nodig wanneer polypropyleen wordt gerecycled, wat helpt om natuurlijke hulpbronnen te behouden.